fbpx

Trykketeknikker Mørk T-skjorte

Trykke på Mørke T-Skjorter

WOW 7.5 Transferpapir rygg mørk tskjorteDet å trykke på mørke t-skjorter har tradisjonelt sett vært en større utfordring enn det å trykke på lyse T-skjorter. Vi skal idag se på forskjellige teknikker vi bruker her hos oss.  Dette er teknikker dere også kan gjøre med utstyr fra The Magic Touch. Med mørke T-skjorter så mener vi alt mørkere enn pastellfarge.

Transfertrykk med WoW 7.8 Transferpapir

Transfertrykk på mørke T-skjorter med WOW 7.8 Transferpapir er den teknikken som gir det beste resultatet og har minst begrensninger. WoW 7.8 Transferpapir er en to trinnsprosess.

WoW 7.8 Transferpapir har også den egenskapen at du kan lage luft i motivet der du ikke ønsker å ha trykk. Dvs at den kun legger igjen toner der du har definert at det skal ligge toner. Alt dette uten noen som helst for for kutting eller plukking.

Med OKIC711WT med hvit toner så har du også muligheten til å ha med hvitt i motivet uten at man behøver å behandle dette separat. Er det noe hvitt i bilde eller motivet du ønsker på T-skjorten så legges det på sammen med de andre fargene. Det er SpaceControl programvern som tar seg av hvordan dette gjøres så du ikke trenger å tenke på det.

Slik gjør du:

wow-transferpapir-svart-tskjorte-zombie http://www.themagictouch.no

I pakken med WoW 7.8 følger det med 2 ark. Ett ark kalles I-Sheet og det andre arket kalles M-Sheet. Sett varmepressen på 120 grader og høyt trykk ca 80 psi. Still inn timeren på 35 sekunder. Legg I-Sheet i arkmateren på OKI C711WT med den blanke siden opp og skriften ned. Finn frem ønsket motiv på PCen og last dette inn i SpaceControl Software som følger med Printen. Sett opp innstillingene slik du ønsker det velg papirtype og trykk Print. Ta så og legg I-Sheetet med motivet opp inn i varmepressen. Legg M-Sheet over slik at det dekker hele I-Sheetet. M-Sheetet er litt større enn I-Sheetet så det er enkelt å dekke hele arket. M-Sheetet har to sider en blank og en matt overflate. Det er den blanke siden som skal ligge ned mot I-Sheetet. Vi anbefaler sterkt å bruke teflonark og bakepapir når dere trykker slik at dere beskytter varmepressen mot eventuelle uhell. Lag ett lite øre i en av hjørnene på I-Sheetet slik at det er lettere å dra av når prosessen er ferdig. Trykk så arkene sammen i 35 sekunder. Når det har gått 35 sekunder så tar du tak i øret på M-Sheetet og drar det av I-Sheetet i en fast og jevn bevegelse. Det som nå skjer er at det kun er motivet som er igjen på M-Sheetet. Det som er definert som luft, transparent i bilde blir dratt av og du sitter kun igjen med fullfarge bilde. Legg så I-Sheetet med motivet ned på T-skjorten og trykk i 15 sekunder. Trykket er nå ferdig og du må vente til T-skjorten blir helt kald før du drar av I-Sheetet.

For best resultat så gi T-skjorten ett ettertrykk på 10-15 sekunder. Dette gjelder spesielt på bomulls t-skjorter siden du drar i bomullsfiberene når du drar av transferpapiret. Hvis du har en teknisk T-skjorte som ikke inneholder bomull så kan du hoppe over dette steget.

Wow 7.8 Transferpapir kan trykkes på alle typer tekstiler ikke bare t-skjorter. Siden varmen du trenger er relativt lav er det fantasien som er den største begrensingen på hva og hvordan man skal trykke med dette transferpapiret.

Les mer om WoW 7.8 Transferpapir

Transfertrykk med OBM 5.3 Transferpapir

OBM transferpapir mørk tskjorte fra http://www.unibin.noOBM Transferpapir er ett transferpapir som bruker en hvit film som motivet trykkes på. Den hvite filmen motivet trykkes på gjør det mulig og bruke dette transferpapiret på mørke t-skjorter. OBM transferpapir er det nærmeste vi har ett klassisk transfermerke og kan enkelt kombineres med en skjæreplotter for å lage ferdige transfermerker. OBM har som de andre transferpapirene også utviklet seg i en positiv retning. Det som tidligere var en stiv og tykk lapp man klistret på T-skjorten har utviklet seg til en tynnere og mer fleksibel film som ikke merkes så godt når man bruker t-skjorten. Tenker man på hvilket motiv man bruker og eventuelt fin kutter det med plotter eller en papirkutter så kan resultatet bli veldig pent. Firkantede og runde logoer som er enkel og behandle. Logoer og motiver uten luft er også ideelt med OBM Transferpapir. Resultatet med OBM er allikevel tykkere og mer merkbart enn resultatet du får med WoW transferpapir, men det er lettere og mer behagelig enn transfermerker laget med en skjæreplotter.

Slik gjør du:

OMB består kun av ett type ark så her er det kun en type ark i pakken og alle arkene er like. Legg OBM transferpapiret inn i arkmateren på OKI C711WT med den blanke siden opp og skriften ned. Last inn ønsket motiv i SpaceControl programvare og velg OBM transferpapir i menyen. OBM Transferpapir er det eneste transferpapiret som ikke skal speilvennes så dette er noe å være oppmerksom på. Skriv så ut motivet med transferprinteren. Når du står med transferpapiret i hånden så vil du merke at du har en glatt og en ru side. Den siden som er Ru er faktisk kun ett transport ark som beskytter filmen igjennom printeren og dekker limet som du skal ha på t-skjorten. For å få av dette transportarket så er det bare å lage en liten rift i hjørnet. Ta det med ro, du vil ikke ødelegge filmen med å gjøre dette filmen er som nevnt over veldig sterk og elastisk og vil ikke ta skade av at transportarket blir revet opp. Sett varmepressen på 180 grader og høyt trykk. Legg filmen med motivet opp på t-skjorten og trykk i 30 sekunder. Husk bakepapir eller teflonark på toppen slik at du beskytter varmepressen og ikke får trykket i pressen. Du kan enkelt trykke flere merker samtidig, og det er ikke noe problem å snu T-skjorten og trykke på baksiden etter at du har trykket på forsiden. Igjen beskytt pressen med bakepapir.

OBM-Transferpapir mørk tekstil http://www.themagictouch.noOBM transferpapir er perfekt til sitt bruk, men har noen begrensninger i forhold til WoW transferpapir. Fordelene er at det er  raskt og enkelt alternativ når motivet tillater denne type transfertrykk. OBM transferpapir kan ikke sammenlignes med billige Iron on merker man kan finne i hobby butikker og lignende. Dette er ett profesjonelt utviklet papir med langt bedre egenskaper, selv om det ved første øyekast kan se likt ut.

Les mer om OBM transferpapir

Folietrykk med Flex, Flock og Annen Vinyl

God gammeldags folie er også ett alternativ når det kommer til mørke T-skjorter. Vi anbefaler å bruke dette når man kun skal ha bokstaver, tall, eller enkle motiver med få farger. Vi bruker vinyl folie når vi skal ha spesielle effekter på t-skjortene slik som refleks, glitter, karbon eller andre spesial effekter  Dette kan oftest gi t-skjorten det lille ekstra og vi anbefaler og mikse folie med transfer for å få ett virkelig stilig slutt resultat. Premium Flex Folie og Flock egner seg godt på arbeids t-skjorter. Selv om de fleste vaskelappene sier 40 grader så er det mange av disse som ofte blir vasket hardere. FX folien har andre egenskaper og bør ikke vaskes over 40 grader.

Utfordringen med folie i forhold til transfer er at det er mye mer tidkrevende. Først så motivet og logoen spores av programvaren. Så må det sendes igjennom plotteren for å printes og kuttes. Denne biten er ikke det mest arbeidskrevende det er plukkingen etterpå. Da er det frem med plukkeren og rive av den folien som ikke skal trykkes på t-skjorten.  I forhold til transfer så er dette en veldig arbeidskrevende jobb og det tar lang tid ved større opplag. Andre begrensninger er selvsagt detaljene og fargene. Da du med transfertrykk og riktig transferpapir kan få eksepsjonelt skarpe og nøyaktige detaljer i millioner av farger. Inkludert hvitt nå med vår nye hvit toner transferprinter. Med folie og andre trykketeknikker så har du fort detalj og fargebegrensninger. Noe du ikke har med transferpapir.

Sublimering

Sublimering egner seg ikke til mørke overflater og kan kun trykkes på hvite overflater. Teknisk sett så er det mulig å sublimere på en mørk T-skjorte, men det man i praksis gjør er å ta en hvit T-skjorte og farger den svart og lar det som skal være hvitt være igjen. Sublimering kan også kun brukes på polyester t-skjorter så til trykking av mørke T-skjorter anbefaler vi ikke denne teknikken. Les mer om sublimering

Håper dette var en informativ artikkel ønsker du å vite mer om trykk på tekstiler gå til tekstiltrykk.

Har du noen spørsmål om disse teknikkene så ring oss på 32 16 16 20

Kontaktskjema

Ønsker du å?

– Avtale Demo
– Avtale Installasjon
– Avtale Opplæring
– Support
– Spørsmål
– Bestille varer
– Motta vareprøve

Ta kontakt idag!

The Magic Touch AS
Åsaveien 89b
3531 Krokkleiva

Telefon 32 16 16 20

Du kan også sende oss en melding i kontaktskjema ->>

Følg oss på

 

  Navn (*)

  E-post (*)

  Telefon (*)

  Emne

  Melding

  Del denne siden på

   

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.